top of page
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

24 de juliol · 2021 · Fontcoberta · Banyoles

COL·LABORA

VADART

festival d'art multidisciplinari & música

MIL GRÀCIES A TOTHOM QUE ASSISTIR A LA 1a EDICIÓ

DEL FESTIVAL VADART. TORNEM EL 2022!

Descobrir obres d'art ... Escoltar poesia... Disfrutar dels concerts ... Trepitjar territori ... Tot això i més és el VADART. Benvinguts/es al festival d'art multidisciplinari de Fontcoberta, al Pla de l'Estany. VADART neix a partir d'Art En Brut Gallery, de dues associacions vinculades a la cultura i les arts i de la col·laboració amb l'ajuntament de Fontcoberta. I realitzar-lo també és possible gràcies al teixit artístic i les empreses del sector que si han implicat. Inaugurem una primera edició plena d'art, música, poesia, clima, ... Engresca't i no te'l perdis! 

El Vadart en imatges (fotos: Josep Burset, Berti Palà i Cris) 

La Gina Pont és una "fan" del dibuix a l'aire lliure. Al VADART tindrà un Stand dedicat Sketching. En ell 

podràs adquirir dibuixos i treballs representats en diferents tècniques. Farà, a més, un seguiment de tot el festival, reproduïnt el més destacat.  

GINA pont sTAND d'Sketching

GinaPont_1.jpg

stand atelier LA MECHANTERY

La Méchantery és un taller de serigràfia artesanal, creatius i també dissenyadors. En el seu Stand hi trobaràs una àmplia selecció de productes molt xulus, com ara les; T-Shirts, bosses, làmines, posters, ... Pensats pels adults i també per la mainada.

No deixis de fer-hi un bon cop d'ull. 

Mechar_1.jpg
Mechar_2.jpg
Mechar_3.jpg

 

ANDREA MOTIS & JoSEP TRAVÉ  

La seva maduresa musical supera amb escreix l’expectativa dels seus 24 anys A banda de la trompeta Andrea Motis toca el saxo alt, i debutar com a cantant fa uns anys. Al VADART interpretarà una selecció dels seus últims treballs, així com bellíssims temes propis. I com en el seu concert a l'Olimpia de Paris, estarà acompanyada per Josep Traver, guitarrista eclèctic, expert en swing, jazz, bluegrass, folk, etc. I actualment professor del conservatori de Badalona.

 

JULIA IRVINE / debuta en

 l'apartat "NOUS TALENTS locals" 

Júlia Irvine (Banyoles, 2004), és una jove cantant, compositora i productora d’arrels escoceses i banyolines. Presenta el seu primer llançament musical amb el tema “Replace free”. Les seves influències van des de Bllie Eilish fins a Abba, Avril Lavigne, Green Day o Ariadna Grande, entre d'altres. Presentarà “Replace free” és un avançament de l’EP iniciat a l’escola de música i estudi de gravació  BUC (Banyoles). 

 

ENRIC CASASSES & TELEFUNKEN

  POESIA I MÚSICA

La fusió de la poesia d'Enric Casasses, el "52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes", que de la mètrica en fa joc, del joc somni al·lucinat i del somni camí a la llibertat. Juntament als ritmes siderals i onírics de Don Simon i Telefunken, han engendrat "Orbiten" una criatura màgica, musical i poètica en forma de disc, que va cap a espais d'idees que "a ningú li passen mai pel cap". Si vols fer mai res de bo a la vida, no et perdis el seu espectacle il·luminat i lisèrgic. Imprescindibles!

DON SIMON i TELEFUNKEN & Casasses

L'Iván Martínez és l'animà de Don Simon i Telefunken. Compon i extreu musicalitat de paelles, regadores, joguines i crea el seu ecosistema. Atrezzos impossibles, escenografíes oníriques i cançons mínimalistes com "Música de vanguardería", "Orquesta congelada dentro de un iceberg" o 'Recuerdos intrauterinos bajo el mar" els converteixen en un creador singular, únic i extraordinari.

 

BIRCH El cOMPROMIS amb el planeta

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I MÚSICA

 

CONTRA LES CORDEs "adn" 

 gemma Tona + MIRIAM FRANCH   

  POESIA I MÚSICA

"ADN" és un espectacle musical i poètic de la desapareguda Anna Dodas Noguer, amb música de Bach, Leo Brower i Emili Pujol. Versos que caminen amb passió per les cordes de nylon i els lligaments de Gemma Tona (veu) i Miriam Franch, (guitarra-teclats). Dins la cambra magmàtica, tecles, sintetitzadors, cavalls, trons, núvols, boira, grapes, gossos, cigonyes... hi dormen fins que la pluja del volcà i el mite de Dodas desapareix per posar contra les cordes la seva obra, crua i nua.

 

PAU MORaLES / ACCIÓ PICTORICA 

  PINTURA I MÚSICA

Pau Morales, "activista artístic" i creador en molts àmbits: Escultura, il·lustració, graffiti, pintura mural, animació, vídeo i dibuix digital. A més, també és guitarrista i cantant amb accions de "pintura en directe". Al VADART presenta l'espectacle de música, pintura i loops en directe!

Virgínia Soler és Birch, cantautora, activista, ecologista i l'ànima de Climate Sessions; Projecte que difon l'emergència climàtica mitjançant l'ART, i explica: "Que és la finestra per on mirar, escapar i entendre la realitat". Birch creu fermament que falta promoure una cultura climàtica profunda, crítica i conscient per fer front als temps que vindran...

L'acompanya Pasdezebra (Martí Solé) també de Climate Sessions, i dedicat a la producció i distribució d'art sobre l'emergència ecosocial.

 

visual So / "espacio público"  

  ART AUDIOVISUAL

Tempe Hernández crea un espectacle acompanyat d'un music que no deixa dubte respecte a de la seva vàlua com a investigador musical i visual. La seva intensitat i raó és ara i aquí. I té la necessitat vitàl de "dir sense explicar", amb un llenguatge directe. Com un crit sense so... 

PINTURA RÀPIDA

 

CONCURS DE PINTURA RÀPIDA

BASES / INSCRIPCIÓ

 

Obert a participar-hi pintors/es "amateurs", de 18 i fins a 99 anys.

La INSCRIPCIÓ costa 40 €, i expliquem el què hi entra a continuació: 

- INSCRIPCIÓ inclou: Dinar (als Food-Trucks) i Entrada als concerts

- Mida màxima de l'obra 70x55 cm. La tècnica empreada és lliure

- El material artístic va a càrrec del partipant.

- Totes les obres s'exposaran a l'ESPAI BLAU D'ART de Banyoles fins     que el jurat doni a conèixer els guanyadors entre el 13 i 16 d'agost.

HORARI DEL CONCURS: De les 12h a les 16h.

PREMIS:

1r Premi: 300 € i una exposició a Art En Brut Gallery

2on Premi: 150 € en material d'art

SKETCHING

TALLER D'SKeTCHING

És un TALLER a l'aire lliure, i consisteix en una sessió de dues hores on un expert/a t'ensenya les tècniques bàsiques de l'SKETCHING, que és aprendre a dibuixar un "esborrany" a l'aire lliure per desprès acabar-lo a tinta i/o aquarel·la.  

- PREU INSCRIPCIÓ: 10€

- PLACES LIMITADES. TALLERS EN 2 GRUPS DE 6/10 persones.

- El material artístic va a càrrec del partipant.

HORARI DEL TALLER/S: De 12h i a 14h

INCRIPCIÓ OBERTA!

EXPOSICIÓ  "Art Contemporani"

"xuclats per l'estANY"

- De l'1 de juliol al 16 d'agost -

Xicu Cabanyes

Pacu Daranas

Jordi Barraca

Jaume Geli

Josep Masdevall

Joanic Geniut

Assumpta Planas

Marc Currià

Diana Bonet

Miquel Sam

Imma Trias

Marc Estany

A. Agustí Hontangas

Albert Pascual

Antoni Bramon

Clara Gispert

Jordi Gimferrer

Geli_1.jpg

Art En Brut Gallery  presenta una exposició col·lectiva d'autors residents o vinculats a Banyoles i el Pla de l'Estany. Que interpreten -a partir de la seva obra- les conseqüencies de viure, literalment "sobre l'aigua". Una exposició en la que el visitant s'haurà de mullar...  

PER LLEPAR-SE ELS DITS!

FOODTrucks:

gastroNOMIA MOBIL sana

Àmplia oferta culinària! Agafa forces i gaudeix de

noves receptes gastronòmiques! O si ho prefereixes, tens les

clàssiques de sempre! Productes de proximitat i de la terra exquisits de la mà dels Food Trucks: La Inquieta i Crepperia Alter-Ego

Exótica Food Bowl

 

i XARRUPs de BIRRA

artesana “MOSKA”

 

Vine a tastar la selecció de cerveses

artesanes MOSKA i també la clàssica

Estrella Damm, entre altres propostes,

com el Vermut, Ratafia, sucs i gelats!  

cervezas

     COL·LABORA